Профил на фирмата

Friedrich Wilhelm GmbH & Co. KG работи като търговска и консултантска фирма в продължение на пет десетилетия. Фирмата е ориентирана основно към Източноевропейския пазар. С 40 служители в шест държави-Австрия(централа),Унгария,Румъния,Чехия/Словакия, Полша  и България и първокласни отношения с фирми от Западна и Източна Европа ние първоначално се специализирахме в бизнеса в областта на текстилната и пасмантерийна индустрии. С течение на времето нашите бизнес интереси се разшириха в области като медицинска техника,асансьори, производство на енергия и околна среда. Ние представляваме  западноевропейски фирми в  Румъния,Унгария Чехия/Словакия, Полша ,България,Сърбия,Черна гора,Македония,Хърватска,Босна и Херцеговина.

История на фирмата

Фирмата е основана през 1966 г.от господин инж.Фридрих Вилхелм като представителство ориентирано към пазара на текстилни машини в Източна Европа. Благодарение на своите езикови умения и общителност той успява да изгради връзки мужду немско,френско и англоговорящите  доставчици и унгарските и румънски клиенти. В бившата Чехословакия той започва да работи в сътрудничество с един чешки текстилен експерт.

След нахлуването на съветските войски (1968 г) първоначало този бизнес бива застрашен, но въпреки това убеден в потенциала на чешкия пазар той поверява на синът си д-р Фридрих Вилхелм компанията и с влизането му през 1979 г тя разширява бизнеса си. Броят на представляваните фирми се увеличава постепенно така, че Чехия/Словакия се превръща в най-важнта страна за нас. След промените през 1989 г се създават следните дъщерни дружества.

България

 

в края на2002 г бе създадено търговско преставителство в София.Фокусът е посредничество при продажба на машини за преработка на пластмаса,а в някои случаи и машини за текстилната промишленост.

Полша

 

От 1994 г. ние си сътрудничим с нашите партньори от Лодз- Agencja Hold-Trade.Фирмата се занимава основно с внос и продажба на машини за текстилната промишленост.

www.holdtrade.pl

Чехия и Словакия

през 1993  г. Господин Доктор Фридрих Вилхелм заедно със своя партньор основава WILHELM BOHEMIA spol. s.r.o. (в гр. Трутнов, на около. 110 км източно от Прага). Основната   деиност на компанията е насочена във вноса и сервиза на машини в областта на текстила и пластмасите.За разлика от други страни текстилната индустрия в тази страна е запазена.

www.wilhelm.cz

Wilhelm Czech s.r.o. бе основана през 2017 година като самостоятелна дъщерна фирма.
Заедно с Wilhelm Bohemia s.r.o., която се специализира в областта на текстилните машини и изкуствените влакна, Wilhelm Czech s.r.o концентрира своята дейност като представител и консултант за машинни технологии в сегмент пластмаси – хранителна- и фармацевтична индустрия.

www.wilhelm-czech.cz

Румъния

 

В резултат на честите политечески и икономически промени днес дъщерната фирма WILHELM ROMCO SRL е активна в следните области:освен текстила и пластмасите,така и в области като медицинска техника,асансьори,производство на енергия ,околна среда

www.wilhelm.ro

Унгария

 

първоначално фокусът на WILHELM Budapest KFT е бил   в текстилните машини.Той,обаче се измества към машините за преработка на пластмаса.

www.wilhelm.hu